Tretie narodeniny!

Ale ten čas plynie! Pri zakladaní blogu sme asi o budúcnosti nerozmýšľali viac, ako tak, že by sme chceli recenzovať a byť čítané. Rozmýšľali sme, koľko rokov nás čaká? Asi nie. Takže to nehovoríme len tak, keď povieme, že nás toto výročie zaskočilo.

Teda, zaskočilo aj nezaskočilo. Prišlo to celkom rýchlo, no na druhej strane myšlienka, ako výročie oslávime bola jasná. A aby sme vašu pozornosť udržali, tak vám hneď tu sľubujeme prehľad viac alebo menej zaujímavých štatistík a na konci informácie o dosť veľkom rozdávaní knihomoľských cien.

Tak poďme na to!

Na blogu je najdôležitejšie čítanie. A my sme za tie tri roky prečítali spolu viac ako 600 kníh. Z toho sme na 150 napísali recenzie sem na blog. A ako pekne to vyšlo, že je to také okrúhle číslo!

A keď sme pri blogu, tak toto je 205. príspevok. K pravidelnosti sme dospeli asi pred rokom, predtým sme priniesli aj niekoľko článkov denne a snažili sa prispieť tak 3x do týždňa.

Zároveň sme na blogu usporiadali a zúčastnili sa 2 knižných výziev, ktoré sme úspešne splnili. Dá sa povedať, že sme šli cez mŕtvoly.

Dizajn blogu sme za 3 roky zmenili asi 3 krát. A vždy asi k lepšiemu!
A čo sa zmien týka, tak blog sa samozrejme mení neustále, ale tých najväčších zmien vo formátovaní bolo tiež veľa, nám sa vynárajú 4 väčšie. Ak prídete aspoň na jednu zmenu, ktorá sa nám tu udiala (je ich oveľa viac), tak máte bonusový vstup do súťaže (bude na to kolónka!).

Najpopulárnejší deň máme pondelok a najobľúbenejšou hodinou je ôsma hodina večer. Naším najpoužívanejším tagom je young adult, čo si asi všimnete aj naboku v žánroch.

Najobľúbenejším článkom je Looking for Alaska (jeden z našich prvých článkov, za ktorý sa dosť hanbíme a naozaj ide pomimo nás, prečo tam bolo toľko ľudí, veď posúďte sami presne TU.). A druhý najobľúbenejší článok, respektíve prvý článok nerecenzia je náš prvý a zatiaľ jediný Guest post o kvalite blogov (A ten vyvolal diskusie najmä mimo tohto blogu). A deň, keď článok vyšiel bol zároveň aj u nás najnavštevovanejším dňom, teda 31.júla 2017.

Našimi prvými čitateľmi a tými najvernejšími, ako sme už raz spomenuli boli naši rodičia, no potom aj niekoľko priateľov, ktorým by sme sa za to chceli poďakovať! Na jednej strane je to pre nás trošku stres, lebo nás poznáte, na druhej strane sme aspoň vedeli, že nás niekto chodí pravidelne čítať.

A že to s tým čítaním bolo pestré. Mali sme dni aj týždne, počas ktorých nás nečítal nikto. Tak trochu sme sa vtedy čítali my dve navzájom a snažili sa prísť na to, ako sa zmeniť.

Ale veci sa zmenili a úspešne sme nadviazali 1 dlhodobú spoluprácu s e-shopom Skvelo.skponuku na recenziu priamo od autorky (Ako sa netopier Badly stal letovým dispečerom) a ponuku od vydavateľstva (Margaret Raven).

 

 

 

 

Tu nadviažem, že vďaka tomu sme usporiadali 1 súťaž o knihu, ktorá si už hľadá cestu k majiteľke a 1 súťaž o e-knihy. Dúfame, že do budúcna ich bude viac!

Kvôli blogu sme začali aj s Instagramom, kde sme už voľne získali 251 sledovateľov (týmto linkom si nás nájdete a začnite sledovaťza to sú bonusové vstupy do súťaže) a pridali 185 príspevkov.

 

    

Okrem Instagramu máme aj stránku na Facebooku (toto je ona a asi ste to uhádli like sa rovná bonusovému vstupu do súťaže).

Uvažovali sme nad začatím blogového Twitteru a potom to zavrhli. Zvážili sme preorientovať sa na blogovací jazyk angličtinu a potom to zavrhli – povedali sme si, že vytrváme.

Do budúcnosti zvažujeme stále ďalej, ako sa rozvíjať. Napríklad zvažujeme vlastnú doménu, no to sú predpovede do budúcna. Zatiaľ nás v živote čaká priveľa zmien na to, aby sme vedeli, ako to s blogom bude napríklad o rok, ale s podporou zo strany fanúšikov čakáme, že sa všetko vyrieši akosi samo.

Vás, fanúšikov, si vážime nadovšetko. Napriek tomu, že sa hovorí, že spisovateľ píše najmä pre seba a malo by to platiť aj pre blogy a o našom dôvode, prečo blogujeme sme sa v krátkosti vyjadrili v Spoznajte nás!, nesmierne nás teší každé jedno videnie, každý jeden komentár. O každom odbere sa nadšene bavíme a s úľubou na to hlásenie pozeráme niekoľko minút. Znamená to, že sa vám naša tvorba páči a to sa páči nám 😀 Takže dúfame, že sa rady odberateľov budú rozširovať aspoň takým tempom, ako doteraz.

A už len zaujímavosť na koniec, blogovali sme pre vás zo Slovenska, Česka, Grécka, Cypru, Chorvátska, Nového Zélandu. A to ani nie sme blog o cestovaní.

Tak a teraz k tej súťaži!

O niekoľkých bonusových vstupoch ste mali možnosť sa dočítať už v tejto štatistike. Ešte nejaké dodatky vás čakajú aj vo formulári.

A výhry sú naozaj štedré!

Sme dve a blog má 3 roky, to znamená 5 výhier! Na svoje si prídu najmä fanúšikovia Harryho Pottera, čo sme myslím skoro všetci. Prvá cena je náhrdelník so zlatou strelou a náramok vo farbách vašej Rokfortskej fakulty. Druhé ceny sú prívesok so stromčekom šťastia vo farbách vašej Rokfortskej fakulty a nejaká tá záložka do knihy.
Všetky prívesky, náramky a náhrdelníky sú ručne vyrobené. Určite poteší buď vás alebo iného knihomoľa vo vašom okolí.

Súťaž končí 19.11.2017 (deň, kedy bol do obehu pustený prvý Kindle!) o 20:00.

Formulár nájdete TU.

Update: Ďakujeme za účasť, súťaž je uzavretá.

Evi&Pepa