Seek

To, po čom túžite nemusí byť to, čo nájdete.

Názov: Seek

Autor: Mia Sheridan

Rok vydania v originálnom jazyku: 2018

Žáner: romantické, dramatické, ženské

Séria:

Diel:

“Reality could be so different than perception.”

Po nevysvetliteľnom zmiznutí svojho snúbenca na zdanlivo obyčajnej služobnej ceste sa mladá, zlomená Olivia rozhodne najať si súkromného vyšetrovateľa. Ten vystopuje jej snúbenca v ďalekej Kolumbii, v krajine, ktorá bola len nedávno zničená zemetrasením a tsunami. I napriek sťaženej situácii v krajine týkajúcej sa cestovania či komunikácie sa Olivia rozhodne nájsť ho. Potrebuje odpovede, potrebuje mať pocit, že pre ich vzťah urobila maximum.

Najme si preto Thomasa, záhadného “vojaka na objednávku”, ktorý ju má Kolumbiou bezpečne previesť. Iskry medzi nimi lietajú už od ich prvého stretnutia a Olivia to bude mať veľmi ťažké – hľadá svojho budúceho manžela s pomocou niekoho, kto v nej prebúdza doposiaľ nepoznané pocity. Thomas však nie je žiadne neviniatko a jeho tajomstvo môže zničiť ten krehký vzťah, ktorý si s Oliviou budujú.

Knihy od Mii Sheridan milujem, môžete to usúdiť aj z kopy recenzii, ktoré sú v jej kategórii. Snažím sa krotiť, ale musím ich skrátka čítať. A čo čítam väčšinou aj recenzujem, tak čo už.

I v tejto knihe nás skvelo oboznámila s postavami. Bolo tu množstvo náhľadov do minulosti, ktoré nám odhaľovali povahu oboch hlavných postáv. Mia znova vytvorila príbeh s malými súvislosťami, vďaka ktorým do seba všetko krásne zapadalo.

Každá jej postava je v niečom iná. A to sa netýka len tejto knihy, ale i všetkých ostatných. Autorka si pre každú z nich vymyslí niečo jej vlastné, niečo výnimočné, špeciálne. Preto nemám pocit, že som už takúto knihu čítala ako pri veľa iných autoroch.

Táto knižka je plná intríg a tajomstiev a klamstiev. Autorka nás tiež celý čas drží v napätí, lebo predsa len, naše dve hlavné postavy sú takmer neustále v nebezpečenstve. Nikomu nemôžeme veriť, musíme sa mať stále na pozore a.. okej, možno som sa do tej knihy vžila až príliš. Pointou ale je, že keď to tak úžasne napíše, čo má človek robiť?

Olivia je spočiatku veľmi naivná hlavná hrdinka. Nechce uveriť, že by ju jej milovaný snúbenec len tak dokázal opustiť, no postupom času prijíma skutočnosť, že by to tak naozaj mohlo byť. Potrebuje ho však nájsť, vyjasniť si na čom sú, potrebuje to v sebe uzavrieť a posunúť sa v živote ďalej.

Jej odvaha a vytrvalosť sú tu veľmi obdivuhodné a Thomasov názor, alebo skôr predsudok, že je to zbohatlícka rozmaznaná žena pomaly ale isto vyvracia.

Thomas je muž plný tajomstiev, ako sami zistíte. V meste, kam sa Olivia chystá má vlastnú prácu, má vlastný zámer, o ktorom ona nemôže vedieť. Je zmietaný vinou, no i dosiaľ nepoznanými pocitmi, ktoré sa pri nej prebúdzajú a je nútený prehodnotiť svoje rozhodnutia.

Jeho práca je tiež chrániť ju, tak tejto jeho starostlivosti som sa v knihe nemohla nabažiť. 😀

“You let people see what you intended them to see and nothing more.”

Napriek úžasným opisom postáv či ich podrobnému “pozadiu” bola na mňa ich láska príliš rýchla. Ak čítavate moje recenzie, viete, že dosť “odsudzujem” vzťahy, ktoré sú postavené na týždňovej známosti. Tu to tak bolo doslova. Poznali sa týždeň a už.. no.. nič. Prečítajte si a uvidíte a poviete mi či vám to vadilo, či sa vám ich vzťah zdal unáhlený, alebo prirodzený, chcem počuť váš názor.

“Don’t hold back with me, Thomas. Whatever you were going to give them… give me more. I want it. I want you. All of you.”

Skoro na úplnom konci knižky je prepojenie na jednu z kníh od Mie Sheridan, tak ak ste čítali Stingera, máte sa na čo tešiť.

Presne toto je kniha pre mňa a dlhé letné večery na balkóne. Autorka vie presne ako písať tak, aby sa knihy rýchlo a dobre čítali a aby mal čitateľ zároveň najlepší možný zážitok. Patrí jej môj obdiv, písanie je skutočne umenie.

Hodnotím ju na 8/10.

Evi

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.